VM i innebandy

Sverige, en av världens absolut bästa nationer i innebandy, kommer att få arrangera innebandy-VM 2014. Det beslutades redan 2010 att det är Göteborg som kommer att få stå som värdstad och VM kommer att hållas 5-14 december.

2012 var det Schweiz som stod för värdskapet och det slutade som man egentligen kan förvänta sig varje gång det ska göras upp om medaljerna. I finalen möttes världens två bästa nationer, Sverige och Finland, och efter att Finland tagit hem de två senaste guldmedaljerna briljerade nu det svenska landslaget och tog hem finalen mycket övertygande med hela 11-5. Sverige har nu totalt sju guldmedaljer och två silver på nio spelade VM-turneringar, vilket gör det än mer tydligt att det är Sverige som är världens bästa land när det gäller innebandy.

Sverige har alltså ett guld att försvara när nu Göteborg kommer vara platsen där det hela kommer att avgöras i slutet av 2014. Det är inte heller otroligt att Sverige även denna gång kommer att spela final, något som man gjort i alla VM-turneringar. Lars-Gunnar Tjärnquist, ordförande i Svenska innebandyförbundet, hoppas på att Sverige och Göteborg kan leverera världens roligaste idrottsupplevelse, och med tanke på förutsättningarna så kommer Sverige och svenskarna att ha all möjlighet i världen till att också uppleva det så. Sverige är fortsatt nationen som de andra behöver slå för att nå till förstaplatsen.

Det är många som tycker att det är en väldigt europeiskt dominerad turnering, denna VM-turnering. Det är också så att det är de europeiska lagen som är framträdande just för att det är europeiska lag som tillhör de bästa, men det ska sägas att just i detta nu pågår ett VM-kval där det finns flera möjligheter för lag runt om i världen att komma till Göteborg 2014 och visa hur ens landslag kan mäta sig med de allra bästa. Totalt är det 30 nationer som deltar i kvalet, varav 22 från Europa, fem från Asien/Oceanien och tre stycken från Amerika Källa: http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=107&aid=50459.

Den 5 december 2014 inleds så jakten på Sveriges åttonde VM-guld. Man kommer med all säkerhet att ställas mot nationer än mer hungriga än någonsin på att kunna rucka på giganterna från Norden. Som vanligt kommer det att bli en mycket underhållande och häftig turnering att följa.

goteborg.com finns mer praktisk information och för hotellbokning, se novotel.se.