Målet: 50 Ironman-tävlingar på 50 dagar

I början på juni påbörjade James Lawrence, känd som Iron Cowboy, något som borde vara omöjligt. Han skulle klara av 50 hela ironman-tävlingar i 50 stater på 50 dagar. Det är alltså sammanlagt 193 kilometer simning, 5 140 kilometer cycling och 2 109 750 meter löpning på 7 veckor. Och han gör det här för att öka medvetenheten om barnfetma i landet.

Idén för att genomföra det här projektet kommer från flera år sedan när han arbetade med en välgörenhetsorganisation vid namn Our Own Quiet Way i 2010. Där deltog han i projektet "Tri and give a dam", där de sökte stöd för att finansiera en damm i Kenya. Och under det projektet tog James Lawrence ett världsrekord i flest antal genomförda halvlängdstriathlon. 2012 gjorde han samma sak när han tog världsrekordet i flest fullängdtriathlon genomförda på ett år. Nu siktar han på ett till världsrekord, allt i välgörenhetens namn.

Han började sin resa i Hawaii och ska avverka staterna en och en tills han kommer tillbaka till sin hemstat Utah. Han har alldeles nytt avklarat lopp nummer 41 i Wisconsin, och energin är fortfarande hög när han närmar sig sitt mål.

- Han klev upp en timme tidigt, hoppade i vattnet och började dagens simning utan att berätta för någon i hans besättning. Det är så motiverad han är att klara av det här, berättade hans fru Sunny Lawrence.

För att få liveuppdateringar på hans framgång kan man gå in på deras webbplats, ironcowboy.co

Där är det också möjligt att donera till välgörenheten han springer för.

Bilden kommer från Iron Cowboys instagram.

För mer om Ironman, kolla in: Så tränar man inför Ironman