Blodomloppet i Uppsala 2014

Att hålla sig i form är viktigt, och ett av de bästa sätten att göra så är Blodomloppet. Det är en löptävling, med betoning på löpning och inte tävling, utan riktar sig till motionslöpare, eller de som helt enkelt vill prova på. Blodomloppet har hållits sedan 1993. Det ursprungliga syftet var – och är – att hjälpa till att hitta blodgivare. Ursprunget till Blodomloppet finns i Göteborg, även om Stockholm raskt hakade på. Numera har Blodomloppet vuxit betydligt, och hålls i 14 stycken svenska städer. Premiären sker i Karlskrona 12 maj, med avslutning 28 augusti i Visby. Till Uppsala kommer Blodomloppet den 20 maj, och alla är lika välkomna – barn, vuxna, motionärer, elitlöpare och de som inte tränar alls. Blodomloppet arrangerades första gången i Uppsala år 2000, och har sedan dess varit ett årligen återkommande arrangemang.

Blodomloppet i Uppsala 2013 lockade 13,500 personer, med start och målgång på Studenternas IP. 13,500 deltagare var nytt rekord för Blodomloppet i Uppsala, ett rekord som förhoppningsvis bara blir ett år gammalt. 2014 års Blodomlopp kommer även det att hållas i anslutning till Studenternas IP, med början och målgång där. Även distanserna är de samma: 5 och 10 kilometer löpning, samt 5 kilometer promenad eller (långsam) jogging. Alla kan alltså välja en etapp som passar dem, och genomföra Blodomloppet i ett tempo som de klarar av. 2013 års lopp genomfördes i ett väder som från början var rätt kallt, men efter hand tittade solen fram. Vädergudarna rår ingen på, men förhoppningsvis kommer 2014 års Blodomlopp att välsignas av dem.

Här kan du anmäla dig, och här finns boende för dig som behöver stanna över natten.

Blodomloppet sponsras dessutom av ICA, och de som anmäler sig i lag om fem personer kommer sedan efter tävlingen att få en matkasse av dem, med lite mat och dryck som passar utomhus efter lite löpning. Men det viktiga med tävlingen är givetvis inte att man får en matkasse, eller ens att man får en bra tid, även om det givetvis är roligt att överträffa sig själv och sätta nytt personligt rekord. Det viktiga är att uppmärksamma att det behövs fler blodgivare i Sverige. Därför finns också blodcentralerna på plats vid loppet, för att informera och så att du kan registrera dig.