BH-typ kan vara avgörande för löpningens resultat och komfort

Forskare vid University of Portsmouth i England har gjort en studie inom vilken de undersökte huruvida bröströrelser har någon påverkan på kvinnors löpstilar. Genom studien upptäckte de att kvinnor som springer utan bh fick ett steg med större kraft som rörde sig genom fötterna, vilket i sin tur ledde till att löpningen blev svårare och potentiellt skadlig eftersom den kan resultera i fler skador.

20 kvinnor med C-kupa eller större fick springa medan de bar en sport-bh och bröstens rörelser registrerades med hjälp av infraröda kameror. Forskarna kunde konstatera att brösten rör sig i ett komplicerat åttaformat mönster under löpningen och att kvinnor med stor byst gör bäst i att bära en sport-bh som både kapslar in och lyfter bysten för att få maximalt stöd och komfort. Enligt studien var sport-bh:ar med kompressionsfunktion och små inlägg de mest bekväma. Det var även den sort som var bäst på att minska bröstens rörelser, både i sidled och upp och ned. Är detta ett hinder för dig så är Majsans.com ett bra alternativ där större storlekar erbjuds. Allt för att alla kvinnor skall röra på sig.

Infoniac.com rekommenderar att kvinnor som är på jakt efter en ny sport-bh provar att hoppa upp och ned medan de testar bh:n för första gången. En sport-bh bör vara tightare än en vanlig bh, men inte för den delen obekväm. För fler tips om sport-bh:ar och deras egenskaper, se Infoniacs lista över de 10 bästa sport-bh:arna för kvinnor.