Åldersförebyggande på Fitnessfestivalen

I år är det jubileum för den årliga Fitnessfestivalen. Detta år fyllde festivalen hela 10 år och över 20 000 besökare kom och deltog i denna folkfest som varande mellan 30 november till 1 december i år. Denna siffra är ett klart publikrekord för evenemanget och det var fler än 160 aktörer som ställde ut detta år. Man brukar kalla denna mässa för mötesplatsen för träning och hälsa. I år var det stort fokus på ungdomlighet och hur man genom rätt träning och kost kan behålla känslan av ungdomen längre upp i åldern.

Det växande intressent för detta har fört med sig att mässan från och med i år har en egen kategori som just fokuserar enbart på det som man i branschen brukar kalla ”anti age”-tema. Denna lilla egna skönhetsmässa heter Acadermia och har snabbt blivit ett populärt komplement till den stora, generella friskvårdsmässan. På denna speciella mässa visade man i år upp ny produkter som påstås vara banbrytande inom branschen och som använder sig av nya tekniker när det kommer till hudvård och föryngring.

Utöver dessa produkter som presenterades trycker experterna och utställarna på mässan självklart även på mer traditionella och allmänna tips. Bland annat råder det en övertygelse om att det absolut bästa för huden är en kombination av träning och av att äta rätt mängd frukt och grönsaker samt att få i sig alla de nödvändiga vitaminerna och mineralerna som kroppen behöver. Detta gäller naturligtvis även vintertid, speciellt i länder som Sverige där vi under långa delar av året har mörker och upplever till exempel brist på vitamin D. På Dohrns kan du läsa mer om mässor och event.

Mer än bara utställningar

Fitnessfestivalen i Göteborg innehåller inte bara utställningar och montrar som de flesta traditionella mässorna gör. Dagarna är även fullpackade med andra spännande punkter på programmet och många kändisar besökte mässan och uppträdde detta år. Bland annat var Paolo Roberto där för att prata om fitness och träning. Utöver kändisar fanns det även många former av underhållning för både stora och små, till exempel hinderbanor, möjligheten att prova på olika former av träning samt att lära sig om nya metoder för att komma i form. Man kan även få massage och hjälp med träningsupplägg. Mässan hade fri entré och var en stor succé detta år som man nu hoppas att kunna upprepa under år 2014.